توجهات اوليه پرستاري بعد از عمل
نوشته شده توسط : سلیمانی مفدم

به محض تحويل بيمار از اتاق عمل:

 

- او را در وضعيت فالرز يا دراز كشيده قرار داده و از قرار دادن بالش زير سر وي خودداري ميشود.

- به ميزان هوشياري وي بايد توجه گردد.

-    علائم حياتي بيمار شامل نبض، فشار خون و تنفس در ساعت اول بعد از عمل هر 15 دقيقه و در ساعت بعدي هر 30 دقيقه و در چهار ساعت بعدي هر يكساعت و در نهايت هر 4 ساعت يكبار كنترل مي گردد.

-  گرماي بيمار بايد برقرار شده و از لرزيدن وي پيشگيري گردد. (هيپوترمي منجر به اختلال ريتم قلب و تاخير در بهبود زخم خواهد شد.)

 

 

-   مسدود شدن راه هوائي يكي از اورژانسهاي مراقبتهاي پرستاري بعد از عمل است كه ممكن است بدليل تجمع ترشحات،‌ انسداد بوسيله عقب افتادن زبان، انقباض شديد و ناگهاني تارهاي صوتي و يا ادم شديد حنجره ايجاد شود. برقراري وضعيت مناسب، ساكشن ترشحات، دادن اكسيژن مرطوب و تشويق بيمار به تنفس عميق از جمله اقدامات پرستاري در اين خصوص است.


 

-    بيماراني كه جراحي شكم يا قفسه سينه داشته و يا سالمند و چاق هستند و يا از تغذيه مناسبي برخوردار نبوده اند بيشتر در معرض دپرسيون تنفسي قرار دارند.


 

-    داروهاي بيهوشي ممكن است باعث دپرسيون تون و پاسخ مثانه شوند بنابراين بايد بعد از عمل جراحي به دفع ادرار بيمار توجه كرده و در صورت  تأخير بيش از 8 ساعت اقدام لازم جهت تخليه مثانه بيمار صورت گيرد.


 

-        داروهاي بيهوشي و ناركوتيكها ممكن است موجب دپرسيون پريستالتيك و عملكرد عادي دستگاه گوارش گردد.


 

-    بايد به علل مؤثر در فشارخون توجه كرد. داروهاي بيهوشي، تغيير وضعيت، از دست دادن خون، تغيير تنفس و كشيده شدن خون به حوضچه هاي خون محيطي از جمله عوامل كاهش فشارخون و بيهوشي، نارسائي تنفسي، روش عمل جراحي و يا هيجان از جمله علل احتمالي افزايش فشارخون هستند كه با توجه به اين عوامل ميتوان اقدام لازم را انجام داد.


 

-    براي برطرف شدن بو و خروج گازهاي بيهوشي ميتوان از اكسيژن استفاده كرده و بيمار را به تنفس عميق و ورزشهاي پا و صحبت كردن تشويق كرد.


 

-    بايد تا حد امكان از بروز عوارض جراحي پيشگيري  وبه علائم بروز آنها توجه كرد. برخي از اين عوارض عبارتند از: عوارض قلبي عروقي، شوك، خونريزي، ترومبوفلبيت، آمبولي ريوي، پنوموني، آتلكتازي، عوارض ناحيه جراحي، تهوع و استفراغ، نفخ و يبوست.




:: موضوعات مرتبط: مطالب علمی متفرقه , ,
:: بازدید از این مطلب : 1120
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : شنبه 6 خرداد 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: